man‎Jacob van Lennep‏‎
Geboren ‎24 mrt 1802 Amsterdam‎ 1), overleden ‎25 aug 1868 Renkum‎, 66 jaar. Beroepen: rijksadvocaat, romanschrijver
Overlijden: akte 77

Bij raadsbesluit van 9 oktober 1923 heeft de gemeenteraad van Soest besloten om de Van Lenneplaan naar hem te vernoemen.
De motivatie daarbij was dat de roman "De lotgevallen van Ferdinand Huyck" zich voor een gedeelte in Soest afspeelde.
Daadwerkelijk heeft Jacob van Lennep wel enige bemoeienis met Soest gehad.
In het boek "De zomer van 1823", dat gebaseerd is op wandeltochten, zou Soest ook bezocht zijn.
Als toenmalig correspondent van het Museum van Oudheden was hij betrokken bij het onderzoek naar grafheuvels in de buurt van Soestduinen.
2) 3)

Gehuwd ‎13 okt 1824 Amsterdam (43 jaar gehuwd) met:

womanJkvr. Henriëtta Sophia Wilhelmina Roëll‏
Geboren ‎2 feb 1792 Amsterdam‎ 1)

Huwelijk: reg. 3 fol. 163v

1) bron: Bevolkingsregister ‎1853 Amsterdam
2) bron: De straat waarin wij wonen - Geschiedenis en verklaring van de straatnamen in Soest, extra tekst: blz. 80
3) bron: Van Zoys tot Soest. Tijdschrift van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg, extra tekst: Lente 2014, blz. 6/7