man‎Wilhelmus "Willem" van Hamersveld‏‎, zoon van Cornelis van Hamersveld en Jannetje Smink‏.
Geboren ‎13 mrt 1898 Holk akte 56 Nijkerk, overleden ‎17 jun 1960 Soest akte 67‎, 62 jaar 1), begraven ‎20 jun 1960 Soest 1). Beroep: landbouwer, fabrieksarbeider
Hij was boerenknecht op boerderij "Het Gagelgat" bij de familie Hartman-Koelen, nu met adres Birkstraat 107.
Hij trouwde de enige dochter van Maria Kuijer, die de boerderij aan de Kerkstraat 19 bezat.
2)

Gehuwd ‎3 feb 1926 Soest akte 7 (25 jaar gehuwd) met:

womanMaria "Mie" van Hofslot‏, dochter van Adrianus "Arie" van Hofslot en Maria "Mie" Kuijer‏.
Geboren ‎22 mei 1895 Soest akte 60, overleden ‎9 sep 1951 Soest akte 170‎, 56 jaar
Over haar is verschillend geschreven, zo zou zij als kind door haar moeder ontzettend verwend zijn.
Toen haar moeder overleed zou zij van haar vader en stiefmoeder hard hebben moeten werken.
Toen zij tot overmaat van ramp ongehuwd zwanger raakte, werd dat als een grote schande gezien.
Dochters van daggelders werd dat veel minder ernstig aangerekend, maar dochters van de boerenstand hadden een doodzonde begaan.
Zij is dan ook te Amsterdam bevallen en de aanwezigheid van een kind heeft haar financiƫle aantrekkelijkheid doen dalen.
Dat zij met een boerenknecht getrouwd is, heeft haar wel buiten de boerengemeenschap geplaatst.
3)

Zij zetten de boerderij aan de Kerkstraat 19 van moeders vader Albert Kuijer voort.
Rond de jaren 1930 liet het echtpaar zich ompraten om geld te investeren in woningbouw te Amsterdam.
De boerderij werd 'onder water' gezet, maar het hele project werd een debacle. Op 22 augustus 1928 zet hij in de Telegraaf zijn z.g.a.n.2deurs/4persoons Ford te koop voor 650 gulden.
Projectontwikkelaars kochten de boerderij en Willem liet een nieuw huis bouwen op Koninginnenlaan 77. Maria wilde graag weer naar de Kerkebuurt, waar in 1930 Willem weer een nieuw huis bouwde aan de Olijkeweg. Op 20 januari 1933 staat de boerderij te koop of te huur door de gebroeders Zwager in de Soester Courant.
In mei 1933 trekt Hendrikus Hagen en Aleida Bouwhuizen met 3 nog thuiswonende kinderen vanuit Birkstraat 52 naar de boerderij. Na het overlijden van zijn vader neemt zijn zoon Arie Hagen de pacht boerderij over.
De informatie is afkomstig van dochter Riet van Hamersveld en Henk Hagen zoon van Arie.
2)

Kinderen:

1.
Naam gefilterd‏‎ PRIVACY FILTER

2.
woman‎Jenna Maria Hendrika van Hamersveld‏‎
Geboren ‎± 1927 Soest, overleden ‎15 sep 1929 Soest‎, ongeveer 2 jaar
Overlijden: akte 107

3.
Naam gefilterd‏ PRIVACY FILTER

4.
womanGeertruida Gijsberta Maria van Hamersveld‏