man‎Elbertus Geurtsz "Elbert Butselaar"‏‎, zoon van Geurt Wouterse (Butselaar) en Grietje Elbersdr "Geertje"‏.
Gedoopt ‎5 jun 1682 Achterveld (ut) DTB pag. 5 (religie: Rooms Katholiek), overleden ‎voor okt 1769‎, leeftijd ongeveer 87 jaar

Ondertrouwd ‎12 dec 1710 Soest.
Gehuwd ‎7 jan 1711 Soest, leeftijd ongeveer 28 jaar (maximaal 41 jaar gehuwd) met:

womanNeeltje Petersdr‏, leeftijd bij huwelijk ongeveer 41 jaar, dochter van Peter Arisz en Neeltje Ariensdr‏.
Geboren ‎± 1670, overleden ‎voor 1752‎, 1e huwelijk met: Seger Claese Schouten, ‎2e huwelijk met: Elbertus Geurtsz "Elbert Butselaar"

Elbert Geurtsz, meerderjarige jongeman van Stoutenburg, en Neeltje Pieters van Martensdijk, weduwe van Seger Klaasz Schouten
Bron: Eemlandse Klappers deel 14 pagina 26

Bij de huwelijksvoorwaarden tussen Elbert en Neeltje wordt Neeltje vermeld als weduwe van Seger Claassen Schouten.
Bron: Het Utrechts Archief, RA, notaris Arnt van Zevender

Op 29 juni 1752 wordt een boedelscheiding geregeld, waarbij alleen kinderen uit haar huwelijk met Seger Schouten worden genoemd.
Het huwelijk met Elbert was kennelijk kinderloos.
Bron: akte 6, notaris van Veersen

2e huwelijk

Ondertrouwd ‎2 feb 1753 Soest.
Gehuwd ‎19 feb 1753 Soest, leeftijd ongeveer 70 jaar DTB pag. 20 (maximaal 16 jaar gehuwd) met:

womanThijmentje Gijsbertse Schoonderbeek‏, leeftijd bij huwelijk ongeveer 29 jaar, dochter van Gijsbert Jacobsz en Reijertje Gijsbertsdr‏.
Ook bekend als: Teijmetie Hendriks, gedoopt ‎29 sep 1723 Soest DTB pag. 59 (religie: Rooms Katholiek) (doopgetuige: Antie Mense en Antie Gerbrants), overleden ‎20 jan 1787 Soest‎, leeftijd ongeveer 63 jaar, ‎1e huwelijk met: Elbertus Geurtsz "Elbert Butselaar", 2e huwelijk met: Gijsbertus Petersz Hilhorst

Elbert Geurtsen, weduwnaar van Neeltje Peters, wonende te Soest, en Thijmentje Gijsberts, meerderjarige ouderloze jongedochter, wonende te Soest
Bron: Eemlandse Klappers deel 14 pagina 26

Kinderen:

1.
woman‎Gerarda Butselaar‏‎
Gedoopt ‎30 mrt 1754 Soest (religie: Rooms Katholiek) (doopgetuige: Maria Gijsbertse)

2.
man‎Gaugericus "Geurt" van Butselaar‏‎
Gedoopt ‎25 jan 1757 Soest (religie: Rooms Katholiek) (doopgetuige: Gerarda Hendriks)

3.
woman‎Reynaldis van Butselaar‏‎